4 ting du bør overveje inden du bestiller
Der er mange holdninger til om tanktasker er gode eller dårlige, og der findes mange forskellige modeller med hver deres fordele og ulemper. Spørgsmålet er om en tanktaske kunne være en god løsning for dig på dit mc-eventyr?
Her får du fire ting som du bør overveje inden du bestiller en tanktaske.
Fordele og ulemper ved tanktasker til mc
For at finde ud af om en tanktaske kunne være en god løsning til dig, må vi først kigge på de fordele og ulemper der er ved tanktasker til mc.
Én af de største fordele ved tanktasker er, at du har dit grej lige ved hånden og du ikke behøver at stige af motorcyklen for at komme til de ting du har brug for. Det kan f.eks. være mobiltelefonen, et kamera, en drone, solbriller, en pudseklud til visiret, en dæktryksmåler, pas, osv.
Afhængigt af størrelsen på tanktasken, så kan du faktisk medbringe rimeligt meget grej i tanktasken og det betyder jo, at det grej ikke behøver være i dine sidetasker eller bagsædetasker. Dermed kan en tanktaske være med til at skabe en bedre vægtfordeling på motorcyklen.
En tredje fordel er, at det grej du har i tanktasken, er forholdsvist godt beskyttet ved styrt, som jo nærmest er uundgåeligt hvis du kører grus og offroad.
De fleste tanktasker har også en klar lomme på låget, som f.eks. kan bruges til kort (ja, dem af papir), en telefon eller en tablet.
Nogle vil sige, at en tanktaske begrænser din bevægelighed på motorcyklen, men det afhænger i høj grad af, hvor stor tanktasken er og hvordan den er udformet. Hvis du vælger en stor og firkantet tanktaske, så vil den uden tvivl komme i vejen når du står op på motorcyklen. Netop derfor er Giant Loop®’s tanktasker konstrueret, så den ende der vender hen mod dig er skrå, og dermed ikke kommer i vejen når du står op.
En ulempe ved tanktasker kan være, at du ikke har uhindret adgang til dit tankdæksel. Dette afhænger dog meget af konstruktionen af tanktasken og naturligvis også hvor dit tankdæksel er placeret.
Passer en tanktaske til dit mc-eventyr
Nu kender du fordele og ulemper ved tanktasker til mc, men er det så det rigtige valg for dig? Først bør du overveje hvad et godt mc-eventyr er for dig. Hvilke typer terræn kører du i? Hvor mange dage varer dit typiske mc-eventyr? Hvor meget og hvilken type bagage skal du have med?
…og så skal det jo lige indskydes, at en tanktaske også er super anvendelig, hvis du blot skal et smut forbi købmanden og have et par småting med.
Det er altid godt at høre hvad andre synes og mener, men i sidste ende handler det om hvad der er det rigtige valg for dig. Se Giant Loop®’s tanktasker her.
Hvis du er i tvivl om du skal vælge en tanktaske, så læs evt. også MC tasker – hvad skal jeg vælge?
Hvor stor skal din tanktaske være
“Jo mere plads, desto bedre!” – måske, men ikke altid. Hvis du har besluttet dig for at en tanktaske passer godt ind i dit mc-eventyr, så er det næste trin at finde ud af hvor stor den skal være. Og størst er ikke altid bedst.
Igen handler det om at se realistisk på hvad dit mc-eventyr typisk består af. Der er ingen grund til at bestille en kæmpe tanktaske på 20 liter, hvis du 90% af tiden har brug for 4 liter, for så ender tanktasken bare med at stå på hylden og samle støv. Det er en rigtig god idé at bestille ud fra dine behov på de fleste ture, for så kommer du til at bruge tanktasken meget mere og du bliver glad for dit køb.
Giant Loop® har tre tanktasker. Den mindste model er Buckin’ Roll Tank Bag™ på 1,5 liter der passer godt til de korte ture og enduro/hård offroad. Den største model er Fandango Tank Bag™ på 8 liter, der er super til de lange ture, og midt i mellem finder du Diablo Tank Bag™ på 6 liter. Både Fandango’en og Diablo’en kan rumme et DSLR kamera og en mindre drone.
Har du brug for mere plads, så kan du supplere med Pannier Pockets™ der kan integreres i alle tre tanktasker.
Magneter, tankring eller sele?
Der findes flere måder at montere tanktasker. Nogle leveres med magneter, så den “klæber” til tanken. Det er umiddelbart meget smart, men hvis din tank ikke er lavet af metal, så dur’ den løsning i hvert fald ikke. Et andet problem med magneter er, at tanktasken risikere at falde af når du rumler rundt og køre grus/off road.
Andre modeller leveres med en tankring der så monteres på selve tankdækslet. Denne løsning gør det super hurtigt at af- og påmontere tanktasken (når først ringen er monteret), men den helt store ulempe er, at hvis ringen knækker, så kan du ikke montere tanktasken. Jeg vil nødig stå midt i ødemarken med en knækket tankring og en tanktaske jeg så må spænde bagpå…
Af de årsager jeg netop har gennemgået, har Giant Loop® valgt at montere deres tanktasker ved hjælp af et sele-system. Selve selen monteres på motorcyklen, og så kan du nemt lyne tanktasken af og på. Denne løsning er også den mest stabile da den sørger for at tanktasken sidder godt og tæt til motorcyklen, hvilket klart er en fordel når du kører grus og offroad.