Fuldt setup af bløde mc tasker på KTM 1290 Super Adventure R

Bløde mc tasker på KTM 1290 Super Adventure R

Her er et eksempel på et fuldt setup af bløde mc tasker på en KTM 1290 Super Adventure R.

Setup’et har en total kapacitet på 153 liter. Der er masser af plads, til gengæld vejer det ikke særligt meget, og det er netop hvad jeg er gået efter i dette setup. Jeg vil gerne have setup hvor alting ikke er mast helt sammen, men hvor der er god plads til at have ting med.

Setup’et består af:

Endagsture, weekendture og længere ture

Når jeg kører en almindelig endagstur, har jeg typisk Fandango tanktasken, de to ZigZag styrtasker og Klamath skærmtasken på. Det giver mig masser af plads til at have lidt at drikke og spise med samt hue, handsker osv. plus førstehjælpsudstyr, værktøj og lappegrej, som jeg altid har med.

Skal jeg afsted på en weekendtur, sætter jeg Round The World Panniers sidetaskerne på. Med 2 x 45 liter kan jeg sagtens pakke telt, sovepose, ekstra tøj m.m. ned i sidetaskerne.

Er der brug for endnu mere plads, f.eks. en længere tur eller hvis jeg skal have mad med, smidder jeg Tillamook Dry Bag’en på også.

Tanktasken

Tanktasken er en Fandango Tank Bag med en kapacitet på 8 liter. Fandango Tank Bag er konstrueret så den ikke er i vejen når man står op på motorcyklen og den er desuden vandtæt. Der er en lille kabel-indgang så man kan lade telefon m.m. og der vil i teorien kunne komme vand ind, hvilket jeg dog aldrig har oplevet. Hvis man har planer om at vælte i et vandløb, så kan man putte sine ting ned i den medfølgende inderpose og dermed bliver tanktasken 100% vandtæt.

Styrtasker på crashbars

ZigZag Handlebar Bag’s passer perfekt på 1290’erens crashbars, og dem bruger jeg til at have værktøj og lappegrej i. De forlader kun motorcyklen når den skal vaskes.

Klamath Tail Rack Pack

Klamath’en er en skærmtaske der, ligesom tanktasken og de to ZigZag’er, kun forlader motorcyklen når den skal vaskes. Klamath’en bruger jeg til mit førstehjælpskit og de ting jeg ikke behøver at kunne komme til mens jeg sidder på mc’en.

Round The World Panniers

Round The World Panniers er et sæt sidetasker på 90 liter – 2 x 45 liter med tre rulninger dvs. man kan faktisk have mere med hvis man ikke ruller tre gange. Udover den imponerende kapacitet, så er disse sidetasker faktisk de letteste i markedet når man sammenligner vægt og størrelse. Sidetaskerne er vandtætte og der medfølger 2 gule inderposer, der gør det nemt at organisere sine ting. Udover selve hovedrummet, så er der to sidelommer på 5 liter hver. Den ene er med roll-top og den anden med elastiklukning, som gør den velegnet til f.eks. drikkeflasker eller andet, som du kan komme nemt til og kan tåle lidt vand.

Round The World Panniers er rackmonteret og jeg har monteret dem med GL Pannier Mounts der har quick-release, så det er super nemt at tage sidetaskerne af og på. Du kan også vælge at montere sidetaskerne med et andet system.

Tillamook Dry Bag

Tillamook Dry Bag har en kapacitet på 48 liter og den kan komprimeres ned til 30 liter. Der er tre ting der gør denne dry bag helt fantastisk velegnet til mc. For det første har den indgang i enderne. Det skal man lige vende sig til, men det er super nemt at komme til sine ting når tasken er spændt på mc’en. For det andet har Tillamook dry bag’en en ventil, så du kan slippe luften ud mens du pakker tasken og så lukke ventilen når du er færdig med at pakke. For det tredje er Tillamook’en ekstrem nem at på- og afmontere ved hjælp at fire stroppe og spænder. Tillamook’en leveres også med skulderstroppe, så du kan bruge den til andet end mc.